Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@05:02:58 GMT

ذهن کودکان در تسخیر بازی های غربی/بن تن گوی سبقت را ربود

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۲۰۶۹۴

ذهن کودکان در تسخیر بازی های غربی/بن تن گوی سبقت را ربود

در حالی به آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس نزدیک می شویم که ذائقه کودکان برای خرید لوازم التحریر نیز تحت تاثیر بازی های غربی بیش از گذشته تغییر کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از کلار، با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس بازار خرید لوازم‌التحریر و کیف و کفش هم داغ شده و همه خانواده ها به همراه فرزندان خود در بازار شهر به دنبال خرید هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با چرخی در فروشگاه های لوازم التحریر شهر می توان دید که برخی طرح های روی جلد دفاتر، میز و صندلی و کیف بر اساس کارتون ها و حتی شخصیت های فوتبال خارجی هستند.

بن تن، مرد عنکبوتی، لیونل مسی، انیمیشین ماشین ها از جمله طرح هایی است که بر روی جلد دفاتر و کیف مدرسه نقش بسته و به خوبی هم به فروش می روند انگار گویی قاپ دانش آموزان را دزدیده است!

البته در میان لوازم التحریر طرح‌های ایرانی ازجمله شهدای مدافع حرم و کارتون های ایرانی هم وجود دارد که بعضی از دانش‌آموزان نیز به آن‌ها علاقه‌مند هستند اما آن طور که والدین می گویند طرح کارتون های خارجی به ویژه بن تن و مرد عنکبوتی از محبوبیت ویژه ای نزد کودکان برخوردار است.

پدر یکی از دانش آموزان که مشغول خرید لوازم التحریر مدرسه است ضمن بیان این که توجه دانش آموزان به طرح‌های خارجی بیشتر است به خبرنگار ما می گوید: دو فرزند دانش آموز دارم که امسال برای خرید دفتر، کتاب و کیف به طرح بن تن و مرد عنکبوتی اصرار دارند و اگر هم مخالفت کنیم یا طرح های دیگری را پیشنهاد دهیم می گویند قید درس خواندن را می زنیم.

فکر کودکان در تسخیر بازی های غربی

علی ربیعی گفت: دانش‌آموزان معمولا تصاویر روی جلد دفاتری را انتخاب می‌کنند که آنها را بشناسند مخصوصا کارتون ها و یا بازی های کامپیوتری و موبایلی که امروز متاسفانه فکر کودکان را تسخیر کرده است؛ بن تن هم نمونه ای از آنهاست.

وی ادامه داد: اگر در بازی های موبایلی و فضای مجازی شخصیت‌ها و قهرمانان داخلی بیشتر برای کودکان و نوجوانان تولید شود در نتیجه کودکان نیز تمایلی به نقوش خارجی تمایل پیدا نخواهند کرد.

مادر همین دانش آموز که همراه آنها به فروشگاه آمده، ادامه داد: کودکان و نوجوانان بیشتر به جذابیت و هیجان‌انگیز بودن شخصیت‌ها توجه می کنند و طبیعی است که اگر از شخصیت های ایرانی بازی های هیجان انگیز تولید نشود رغبتی هم نشان نمی دهند.

وی با بیان این که والدین بر اساس سلیقه فرزندشان لوازم‌التحریر را خریداری می‌کنند، تصریح کرد: در فروشگاه هم لوازم التحریر ایرانی و هم خارجی وجود دارد اما سوال اینجاست که چرا بچه ها به بن تن یا مرد عنکبوتی بیشتر توجه می کنند؛ به نظر می رسد بازی های موبایلی و فضای مجازی در چند سال اخیر در این قضیه بسیار تاثیر گذار بوده است.

او افزود: برخی از تولید کنندگان داخلی هم که مزه دهان دانش آموزان را فهمیده اند در صنعت لوازم التحریر از طرح کارتون ها و بازی های خارجی به سود خود بهره می گیرند البته ناگفته هم نماند که محصولات خارجی به ضرس قاطع بیش از 70 درصد بازار را به دست گرفته اند.

وی نقش بازی های کامپیوتری را که دانش آوزان در این سنین مورد توجه قرار می دهند عامل اصلی گرایش به طرح ها و نقش های خارجی هم در خرید لوازم التحریر و هم لباس دانست.

فضای مجازی ذائقه کودکان را تغییر داده است

کارشناسان فضای مجازی در پاسخ به سوال کلار که چرا کودکان به طرح ها و نقش های خارجی علاقه نشان می دهند، می گویند: متاسفانه بازی های خارجی بر روی ذائقه کودکان هم تاثیر گذاشته و شاهد هستیم در انتخاب های روزمره هم تاثیرگذار بوده است.

آنان معتقدند فضای مجازی و بازی های کامپیوتری در حالی که اوقات فراغت کودکان را پر کرده اما مشکلات و معایب بسیاری را هم به وجود آورده است که می طلبد از یک سو والدین حضور فرزندانشان را در فضای مجازی کنترل و محدود کنند و از سوی دیگر فعالان این حوزه با ساخت گسترده بازی های ایرانی برای شناساندن شخصیت ها و قهرمانان ایرانی در انتخاب های کودکان اثر گذار باشند.

کارشناسان می گویند برخی بازی ها و حتی کارتون های خارجی که مورد توجه و علاقه کودکان قرار گرفته است خشونت و بد اخلاقی های بسیاری را ترویج می دهند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۰۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی آغاز شد

زهرا آب‌سوران مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان‌غربی گفت: با تشکیل دبیرخانه استانی جشنواره نوزدهم ۲۰ اثر به این دبیرخانه ارسال شد که پس از پایش، ۱۰ گروه نمایشی طی روز‌های هشتم و نهم اردیبهشت در سالن آمفی تئاتر مجتمع شهید فرخی ارومیه به رقابت می‌پردازند.

وی ادامه داد: مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی با هدف عمومی و مردمی‌سازی نمایش در جامعه و فضا سازی و ارتقای ظرفیت نمایش به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی و با شعار «این صحنه خانه ماست» برگزار خواهد شد.

مدیرکل کانون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان‌غربی گفت: این استان ماه‌ها قبل آمادگی برگزاری این جشنواره را داشت و در این راستا تلاش شد تا داورانی از جنس هنر و تجربه برای داوری این رقابت‌های هنری انتخاب شوند.

وی اضافه کرد: دبیرخانه جشنواره؛ عباس پویان، فاطمه برمال و سمیه حسین نژاد به عنوان داوران مرحله استانی جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری معرفی کرده است.

نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان طی روز‌های هشتم و نهم اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • ۲۱ هزار نوآموز اردبیلی مورد سنجش قرار می‌گیرند
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • آذربایجان غربی پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای هستیم
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی آغاز شد
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی آغاز شد
  • دومینوی آسیب‌ها با میکاپ دختربچه‌ها
  • دومینوی آسیب‌